keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

ENSIMMÄINEN KOLMAS

Moikka! Nyt kun viimein suuret uutiset on kerrottu ja hieman rauhoituttu niistä, voisin kertoa hieman tästä meidän ensimmäisestä kolmanneksesta.

Ensimmäinen kolmannes oli ajoittain yhtä selviytymistä. Pahoinvointia oli paljon ja heti sen perään tuli kamala väsymys. Kaikki siis alkoi ensin pienellä huonovointisuudella aina silloin tällöin, kunnes se muuttui. Automatkoista tuli yhtä tuskaa ja jouduttiinkin tekemään ylimääräisiä pysähdyksiä. Seuraavaksi pahoinvointi kasvoi ja se jatkui pitkin päiviä, en pystynyt juomaan ja syömään kunnolla. Ainoastaan ruisleipä, vesi ja tietty mehu auttoi. Pönttöä en kauheasti käynyt halailemassa, mutta tuli sekin vielä tutummaksi mitä ennen.



Onneksi viikkojen kuluessa vointi parani, mutta sitten iski se väsy, joka johtui siis alhaisesta hemoglobiinista. Kävin apteekista hakemassa itselleni sitten rautatabletteja, joita en ole siis koskaan aikaisemmin joutunut syömään. Testasinpahan niitä sitten ja en ole uudestaan niitä kokeillut. Se kamala vatsakipu mikä siitä yhdestä tabletista tuli oli ihan hirveää. Itkin ja valitin vain kivusta, mutta se meni onneksi parissa tunnissa ohi. Nyt olen yrittänyt saada rautaa ruoan kautta, esimerkiksi syömällä paljon vihreää ja tomaattia, pähkinöitä ja pelkästään jo ne, ovat helpottaneet oloa. En tiedä mikä tämän hetken hemoglobiini tilanne on, mutta varmasti parempi mitä aikaisemmin.

Tällä hetkellä ruoan suhteen on hieman vielä hankaluuksia. Perus jauheliharuoat ja kanakastikkeet ällöttävät ja joudun syödä niitä väkisin. Eli joudutaan keksimään paljon erilaisia ruokia, jotta saadaan korvattua tämä arkiset ruoka-aineet.

Myös iho on alkanut kukkimaan. Kuinka kaipasinkaan tätä ihanaa näppyläistä, punaista ja kuivaa ihoa. Mulla on siis aikaisemmin pienenä teininä ollut lievä akne, joka saatiin hoidettua pois, kunnes nyt tämä raskaus teki tepposet. Toivon kovasti, että mitä pidemmälle päästään, sitä paremmaksi iho muuttuu!

Näitä blogipostauksia on tullut nyt aika harvakseltaan, enkä tiedä millainen tahti nyt alkaa, mutta ainakin itse toivon saavani aikaiseksi kirjoitella enemmän! Oon ollut nyt niin innoissani tästä raskaudesta, että uskoisin postaustahdin hieman tiheentyvän kuin vain kerran pari kuussa. Joten varoituksen sana näin etukäteen, ne joita ei kiinnosta vauva- ja raskausasiat, täällä et tule niistä pääsemään eroon!


Ihanaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti